Меню
Кошница

Софтуерно Премахване на Adblue система

Какво е Adblue система?

AdBlue е смес от карбамид и дейонизирана вода, която се впръсква в изпускателната система на дизеловите двигатели, за да намали азотните оксиди в отработените газове. В много съвременни дизелови автомобили е инсталирана система AdBlue. Системата има различни наименования, например при Mercedes тя се нарича "BlueTEC", при Peugeot - "BlueHDI", при VW е част от Bluemotion и т.н. AdBlue спомага за намаляване на количеството NOx (азотен оксид) в отработените газове на дизеловите автомобили. Системата обикновено се състои от следните компоненти - резервоар за AdBlue, отоплителна система, помпа, дюза за разпръскване, сензор за NOx, допълнителен катализатор, блок за управление на системата AdBlue.

AdBlue се впръсква в отработените газове, след като те са били почистени във филтъра за твърди частици. Дюзата впръсква необходимото количество течност в отработените газове, след което те достигат до каталитичния конвертор, където благодарение на реагента процесът на почистване се ускорява и изходните газове съдържат минимално количество NOx. Имайте предвид, че системата AdBlue няма нищо общо с почистването на филтъра за твърди частици на автомобила, тя е отделен компонент на изпускателната система и не влияе по никакъв начин на работата на филтъра за твърди частици. 

Обадете се сега за консултация

+359 895 353 030

Кога се налага да я изключим?

Въпреки че принципът на системата изглежда доста прост, самата система не е достатъчно надеждна. Поради големия брой компоненти системата е много "капризна" и лесно се разваля, дори поради атмосферни условия. Най-често срещаните проблеми са повреда на нагревателя, замръзване на AdBlue и повреда на системата, повреда на дюзата, сензора за NOx, помпата и блока за управление на AdBlue. Най-неприятното е, че ако дори един компонент на системата се повреди, цялата система AdBlue престава да функционира и на арматурното табло се появява предупреждение.

AdBlue системата е сложна, скъпа за поддръжка и изисква постоянно наблюдение на нивото на течността в резервоара. С течение на времето сензорите за NOx, помпата, инжекторът, тръбите или системата за подгряване на течността AdBlue ще се повредят. Новите компоненти могат да струват доста скъпо. Животът на компонентите на системата зависи от условията на работа и качеството на горивото. Нискокачественото гориво може да извади от строя сензорите за много кратко време.

Ако резервоарът не бъде напълнен с AdBlue навреме, автомобилът може да измине още 700 км или броят на стартиранията на двигателя може да бъде ограничен. В този момент е важно да не спирате двигателя, особено ако шофирате по магистрала. Тази функция е предназначена да предотврати шофирането на автомобил с напълно нефункционираща система за впръскване на карбамид. Доливането на течност в резервоара на повредена система трябва да изключи предупредителната светлина за AdBlue системата.


Ако обаче ECU открие някакви неизправности в системата, ще светне контролната лампа на двигателя заедно с предупреждение за неизправна системана AdBlue. Това може да означава неизправност в системата за захранване или в сензора за нивото на течността. В такъв случай е необходимо диагностично оборудване, за да се прочете кодът за грешка и да се разбере какво се случва. 

Как се изключва?

Софтуерно изключване на Adblue системата е най-популярният метод за решаване на проблема. Деактивирането на системата AdBlue обикновено се завършва чрез препрограмиране на системата за управление на двигателя. Това има редица предимства: първо, ще премахнете трайно необходимостта от ремонт на системата или нейните компоненти. Второ - никога повече няма да ви се налага да доливате AdBlue. Трето, никога няма да попаднете в ситуация, в която при повреда на системата не можете да продължите да управлявате автомобила си, докато проблемът не бъде отстранен. От друга страна, автомобилът ще бъде незначително по-малко "екологичен", въпреки че в действителност системата се инсталира по-скоро с цел да увеличи разходите за обслужване на автомобила, отколкото с екологична цел. При този метод е необходимо да се изпълни качествена програмна част за трайно отстраняване на системата и нейните компоненти от блока за управление на двигателя.

Цени

Цените за Софтуерно изключване на Adblue система са в диапазона от 450 до 600 лева. За повече информация се свържете с нас.

Защо да се доверите на нас?

Нашите експерти са специалисти по автоелектроника от повече от 10 години и владеене на 4 езика – български, английски, руски и турски. Притежават Class 4 лиценз от „Bachelor of Science FH Automotive Electronics“ и магистратура от факултет по автоелектроника в Немският университет "Westsachsische Hochschule Zwickau" Експертите по автоелектроника дистанционно ще се запознаят с проблема, след което своевремнно ще ви насочат към правилното решение за отстраняване на проблема.

Запази час за софтуерно изключване на Adblue система

Попълнете формата по-долу за да запазите час. Наш специалист ще се свърже с вас за уточняване на детайли.

Запази Час

Обадете се сега за консултация

+359 895 353 030