Меню
Кошница

Професионален Чип Тунинг

Какво е чип тунинг?

Чип тунингът или наричан още ремап е модификация на програмата за управление на двигателя с цел подобряване на мощността, горивната ефективност или коригиране на грешки. Работата на двигателя се контролира от ECU - електронния блок за управление, който може да бъде препрограмиран (подобно на компютрите - това е преинсталиране на операционната система).

Ако е възможно да се получи повече мощност от двигателя само чрез промяна на "фърмуера", защо това не се прави директно в завода? Дали производителите са по-глупави от чип тунерите, се питат тези които не са запознати с материята.

Отговорът е - не, не са. Въпреки това плътността на мощността не е основният критерий за производителите. Всички модерни дизелови и бензинови двигатели имат аванс от мощност, който не се използва. Двигателите рядко се пренавиват до 100% от физическите си възможности - за това може да има различни причини. Понякога те избират мощността, която е изгодна от данъчна гледна точка, или "задушават" двигателя, за да намалят емисиите на CO2 - от това зависят данъците в Европа.

Обадете се сега за консултация

+359 895 353 030

Ние предлагаме професионален чип тунинг на територията на София за всички марки автомобили, не зависимо дали са бензин или дизел, като 90% от най-търсените марки на които правим чип тунинг са:

 • Бмв;

 • Мерцедес;

 • Голф 4;

 • Опел.


Случва се един и същ двигател да се произвежда с различни нива на форсиране. Например двигателят Ford 1.6 Duratec Ti-VCT може да бъде със 105 к.с. или 125 к.с., въпреки че конструктивно не се различават. При покупката на версията 105 к.с., вие всъщност имате двигател 125 к.с., който е софтуерно ограничен. При това положение вие плащате по-нисък данък, но чрез чип тунинг (REMAP) имате възможност да отключите ресурса на вашия двигател. При съвременните двигатели екологичните характеристики стават все по-важни. Често намаляването на емисиите на замърсители изисква едновременна жертва на мощността и икономичността. По този начин освен екологичния стандарт на двигателя може да се подобри и неговата мощност. Понякога става дума за тривиална грешка в програмата или за "задушаване" на двигателя заради възможността да се използва по-некачествен бензин.

Какви са ползите от чип тунинга ?

 • Повишаване на мощността и въртящия момент;
 • Повишена динамика и съответно подобрени характеристики на шофиране;
 • Повишена безопасност и увереност при изпреварване благодарение на намаленото време за ускоряване на автомобила;
 • Увеличаване на гъвкавостта на двигателя, автомобилът започва да тегли на по-високи предавки;
 • Подобрена работа на празен ход;
 • Наблюдава се известно намаляване на разхода на гориво при шофиране с ниско и частично натоварване;
 • Както при ръчните, така и при автоматичните скоростни кутии има по-голямо усещане за комфорт, по-малко забавяне и колебание, а превключването е по-плавно;
 • Увеличава се производителността в ниския диапазон, което ви дава предимство в градския трафик;
 • Адекватна работа на педала на газта;
 • По-комфортно шофиране при използване на климатика и по-малко заекване, когато климатикът е активен;
 • При автомобилите с турбокомпресор е възможно да се намали приплъзването на турбото;
 • Възможно е правилно да се деактивират клапанът EGR, каталитичният конвертор или филтърът за твърди частици, както и да се деактивират грешките в тях;
 • Промяна на изключването на двигателя и премахване на "ограничението на скоростта" в някои автомобили.

Трябва да сте реалисти и да разберете, че не всички от горепосочените елементи могат да бъдат приложени и изпълнени във всеки фирмен софтуер. Освен това всеки човек е различен и не би било правилно да поставяме всички в един и общ знаменател: за едни, даден елемент е много важен, а за друг е напълно безразличен. Едни се нуждаят от повече мощност, останалото не е важно, другите се нуждаят от по-малък разход на гориво, трети не искат да се чувстват бавни, а четвърти искат плавно превключване на предавките и комфортно пътуване.

Защо да се доверите на нас?

Чип-тунингът трябва да се направи задължително от професионалисти! Тази процедура трябва да се извършва само от доказани майстори, които вече имат положителна репутация. Операциите, извършвани с програмата на двигателя, трябва да бъдат прецизни. Ние Ви гарантираме индивидуален подход, към вашия автомобил и доказан професионализъм!


Цени

Цените за Чип тунинг са в диапазона от 150 до 400 лева. За повече информация се свържете с нас

Нашите експерти са специалисти по автоелектроника от повече от 10 години и владеене на 4 езика – български, английски, руски и турски. Притежават Class 4 лиценз от „Bachelor of Science FH Automotive Electronics“ и магистратура от факултет по автоелектроника в Немският университет "Westsachsische Hochschule Zwickau" Експертите по автоелектроника дистанционно ще се запознаят с проблема, след което своевремнно ще ви насочат към правилното решение за отстраняване на проблема.

Запази час за професионален чип тунинг

Попълнете формата по-долу за да запазите час. Наш специалист ще се свърже с вас за уточняване на детайли.

Запази Час

Обадете се сега за консултация

+359 895 353 030