Меню
Кошница

Тест на батерии на електрически автомобили

Електромобилите заемат все по-голям дял от пазара и противно на очакванията набират все по-голяма популярност. Техните собственици се сблъскват с проблеми, които са нови за тях и решаването им коства допълнителни разходи. За разлика от автомобилите с ДВГ, електрическите коли са далеч по-евтини за поддръжка, но имат един изключително важен компонент – Батерията.

Какво представлява теста?

Детайлният SoH(State of Health) тест показва показва здравето на батерията и се прави при зареден на 100% електромобил, като проследява изразходването на батерията до 10%. След това събраните данни се анализират и се вижда обективното състояние на високоволтовата батерия. Батерите с намален SOH, не само са с намален пробег, но също така имат и затруднения при зареждане на бързи станции.

Обадете се сега за консултация

+359 895 353 030

Какви са ползите от теста и защо той е толкова важен?

На какъв период от време да тестваме батерията?

Желателно е батерията на електромобила да се тества поне веднъж годишно или на всеки 20 000км.

С каква апаратура ще извършим теста?

Апаратурата с която разполагаме е най-съвременната и е произведена в Германия. С нея ще направим пълен пълен тест на батерията на вашият електромобил. След това ще анализираме и ще ви дадем информация за състоянието на високоволтовата батерия.

Какви тестове предлагаме?

Предлагаме 2 варианта за тест на батерия на електромобил:

Aviloo Flash Test

Той е подходящ, когато закупувате автомобил, при връщане на автомобил от лизинг или когато е невъзможно автомобилът да бъде тестван с Avilo Premium Test, за който е необходимо автомобилът да се тества стартирайки от напълно заредена на 100% батерия и приключване като се достигне заряд от 10%.

Flash теста отнема 3 минути, за да бъде направен и не е необходимо автомобилът да се движи.

Стъпките са следните:

  1. Включете устройството за тест на батерията в OBD II буксата на автомобила
  2. Осъществяване на връзка между колата и тестера(лампата на устройството светва в жълто)
  3. Изчакване на 3 минути, докато устройството събере записаните данни за батерията – цикли на зареждане и цикли на разреждане, консумация на енергия, поведение при шофиране, комуникация с автомобила, проверка на контролния модул на батерията, анализ на високоволтовата батерия, анализ на 12V батерия.
  4. След като събирането на данни приключи, лампата на устройството ще светне в зелено
  5. Поздравление. Теста на високоволтовата батерия приключи

След като теста е приключил ще получите репорт за състоянието на батерията на електромобила. Ниската оценка показва, че има риск от проблеми с батерията на електромобила. При сериозна деградация и проблеми с батерията флаш теста показва репорт с червен флаг.

Цената на флаш теста е 130 лева

Aviloo Premium Test

Aviloo Premium test е подходящ за собственици на електромобили и потребители, които имат възможност и време да тестват батерията, шофирайки от напълно заредена на 100% батерия и приключване като се достигне заряд от 10%. Теста може да се направи в рамките на 7 дни, през което време електромобилът не трябва се зарежда докато не се достигне заряд от 10%.

След приключване на теста, устройстовто изпраща събраните данни към сървъра, след което се анализират и след 48 часа се генерира репорт за състоянието на батерията на електрическия автомобил и TUV сертификат за здравето на батерията.

Сертификата би спомогнал за по-лесната продажба на електромобила, гарантирайки здравето на батерията.

Цената на Premium теста е 200 лева

Защо да се доверите на нас?

Опита ни с електромобилите и десетките доволни клиенти ни правят успешни и ни дават кураж да продължаваме да правим това в което сме най-добри.

Самите ние използваме електромобили, за да достигаме до нашите клиенти и за нас от изключителна важност е да обогатяваме знанията си всеки ден.

Запази час за тест на батерия на електрически автомобили

Попълнете формата по-долу за да запазите час за тест на батерия на електрически автомобили. Наш специалист ще се свърже с вас за уточняване на детайли.

Запази Час

Обадете се сега за консултация

+359 895 353 030