Транспортните фирми са вид бизнес, който превозва стоки или пътници от едно място на друго. Те могат да предлагат услуги на отделни пътници или да си партнират с местни и международни фирми. Транспортният бизнес най-често се категоризира според клиентската си база или вида услуга, която предлага.

Личният транспорт включва индивидуални услуги за отделни лица или малки групи в порядъка на споделено пътуване или таксиметрови услуги. Извънградският транспорт обичайно е свързан с пренос на материали или животни от едно населено място на друго. Междунардоният транспорт се свързва с доставки на стоки по суша, море и въздух, като обичайно най-силните транспортни фирми разполагат и с трите.

Всяка от отделните категории може да изисква познаване на законите на определени държави, закупуването на лиценз и инвестирането на определен бюджет за персонал и тежкотоварни автомобили. Не по-малко важна е автодиагностиката на тези автомобили и тя трябва да е бърза и надеждна и да ви спести време и средства, така че нито шофьорът ви да остане насред пътя, нито вие да изостанете от графика си и да поставите репутацията си на изпитание. 

Защо автодиагностиката е важна? 

Диагностичният софтуер е разработен още през 80-те години на миналия век. Неговото основно предназначение е да работи съвместно с бордовия компютър на автомобила, генерирайки задълбочен доклад за проверка на състоянието на всички системи и компоненти. Откритите грешки могат да бъдат свързани както с механични, така и със софтуерни неизправности. Колкото по-често се извършва този вид диагностика, толкова по-голям шанс съществува да уловите проблема в зародиш и да спестите от скъпоструващи ремонти. 

Стандартният тест на тежкотоварни автомобили отнема от половин до един час и може да се извършва всяка седмица. На задълбочения са му необходими до три часа, затова е препоръчително да се извършва всеки месец при висока натовареност и на три месеца при ниска натовареност. Диагностиката е от особено значение, когато купувате тежкотоварни автомобили втора ръка. С правилните уреди можете не само да започнете свой собствен транспортен бизнес, но и да се задържите въпреки силната конкуренция. 

Кой модел диагностичен уред е подходящ за вашата транспортна фирма? 

Ако тепърва започвате с вашата фирма и имате на разположение няколко тежкотоварни автомобила, то ще ви е нужен компактен и интелигентен уред като THINKTOOL Reader HD. Моделът е част от серията "all-in", предлагащи всички видове анализи, които един диагностичен уред може да извърши. THINKTOOL Reader HD поддържа над тридесет различни марки тежкотоварни автомобили. Със закупуването му получавате подарък двучасово обучение и една година безплатна актуализация на софтуера.

Основните функции на THINKTOOL Reader HD са анализ на кодове и калибриране. При анализа имате основни и специални функции. Основните са свързани с нулиране на датчици и сензори за неизправност. Специалните функции са за обновяване на DPF филтъра за твърди частици и кодиране на инжекторните системи. Калибрирането изисква малко по-задълбочени знания за материята, тъй като ви позволява да програмирате командния блок и да контролирате скоростта на празен ход или да променяте ограничението на скоростта, зададено на двигателя още при самото му производство. Не на последно място, този уред поддържа както американския, така и европейския порт за диагностика - OBD и EOBDII. 

В случай, че вече имате фирма от дълги години и сте се наложили на пазара, то имате нужда от професионален диагностичен уред, който е способен да обхване по-широк спектър от марки тежкотоварни автомобили. Този уред е THINKTOOL MASTER CV. На вид изглежда като брониран таблет със стойка за по-лесно използване. Свързва се посредством специален адаптер и 13 преходника за различни портове. Поддържа над 150 различни марки тежкотоварни коли и машини.

THINKTOOL MASTER CV притежава всички функции на предходния модел, като менютата му се променят в зависимост от модела МПС. Той има достъп до абсолютно всички системи, не само за да ги тества, но и за да ги използва за своя режим на асистент, наречен ADAS. Тази функция позволява на шофьора най-точно и безпроблемно да паркира тежкотоварния автомобил. 

За други автодиагностички уреди, може да погледнете специализираната ни категория  Автодиагностика и да изберете подходящ уред за вашата фирма или да заявите консултация в която ще ви консултираме персонално и ще ви помогнем да изберете най-добрия уред за вашите нужди.