10 начина да търсите в Google, за които 96 процента от хората не знаят

10 начина да търсите в Google, за които 96 процента от хората не знаят

4 септември 2017

Това или онова

Понякога не сме сигурни дали сме запомнили правилно дадена информация или името, което търсим в Google. Това обаче не би трябвало да е проблем. Просто въведете потенциалните вариации, които издирвате, и ги отделете със символа “|” или пък просто напишете “or” . Пример: “Jennifer Aniston or Lawrence”.

Търсене чрез синоними

Нашият език е богат на синоними. Понякога те могат да бъдат много полезни при онлайн проучвания. Ако трябва да откриете уебсайтове на конкретна тематика (а не онези, включващи специфична фраза), просто добавете символа „~”. Пример: “healthy ~food”.

Търсене в рамките на уеб сайтове

Понякога можете да прочетете интересна статия в един сайт и в последствие да пожелаете да го споделите с приятелите си или просто да го препрочетете. Най-лесният начин да намерите желаната от вас информация отново в рамките на самия сайта. За да направите това, въведете адреса на сайта, а след това ключова дума или цяла фраза от статията, и тя би трябвало да излезе веднага.

Силата на звездичката

Когато паметта ни изневери и не можем да се сетим някоя ключова дума, фраза или число, с което да допълним търсенето си, винаги можем да прибегнем до мощта на звездичката – “*”. Просто я поставете на мястото на фразата, която не се сещате, и ще откриете резултата, който търсите. Например искате да откриете сериала по Стивън Кинг 11.22.63, но не се сещате кои бяха последните две цифри. Просто въведете „11.22*“ и готово.

Когато липсват много думи
Ако не можете да си спомните по-дългата половина на фразата, а не една единствена ключова дума, опитайте да си спомните първите и последните думи , добавяйки "ОКОЛО + (приблизителния брой на липсващите думи)" между тях. Например, "Разхождах ОКОЛО (4) облак."

 

Използване на времева рамка

Понякога е необходимо да открием кои събития са се случили в даден период. За тази цел можем да добавим времева рамка в полето за търсене с помощта на многоточие между датите. Така например трябва да извадите всички научни открития в рамките на 20 век? Няма проблем – напишете “scientific discoveries 1900…2000”.

Търсене на заглавие или URL

За да си помогнете с намирането на ключови думи и името на една статия, напишете "взаглавието:" преди търсения термин, без интервали между тях. За да намерите думи от URL, използвайте "inurl:". Пример: “intitle:husky”.

Откриване на сходни сайтове

Ако сте открили нещо наистина интересно и искате да видите и други подобни страници, просто използвайте „related:”, а след това – интернет адреса на сайта. Отново – без разстояние между двете. Пример: “related:nike.com”.

Цели фрази

Рамкирането на думата за търсене в кавички е най-простият и най-ефективен начин да намерите нещо специфично и в точния ред, в който сте го написали вътре.

Например, ако сте написали в думите събирам положителни емоции без кавички, търсачката ще покаже резултатите, в които тези думи се появяват в произволен ред в даден уебсайт, а не в реда, в който сте ги написали.

Ако, от друга страна, напишете "събирам положителни емоции" в кавички, вие ще получите само тези резултати, в които тези думи се появяват само в реда, в който сте ги написали. Това е чудесен начин да намерите текст на песен, когато знаете само един ред от него.

Не чак толкова важни думи за търсене

За да отстраните маловажните думи от вашето търсене, просто използвайте символа „-„ пред всяка една от тях. Например – искате да намерите сайт с интересни книги, но нямате намерение да ги купувате. Няма проблем. Напишете следното „interesting books -buy“.

 

Източник: www.obekti.bg


Светването на чека е често срещан проблем при колите. Появата на индикацията притеснява собствениците и понякога автомобилите влизат в авариен режим. Ето най-популарните причини за това

прочети още

Вижте тук: https://www.youtube.com/watch?v=WOQLh1iGN60

прочети още

Ето размера на глобите за някои от най-масовите нарушения

прочети още

Опция - "Отвори преди да платиш"

прочети още

Особености на балканското летене

прочети още

Посетете и станете фен на Фейсбук страничката ни: https://www.facebook.com/ustroistvazadiagnostika

прочети още

Пренаредени изводи за диагностика

прочети още

След като стана ясно, че има проблеми с новите АТСС (Автоматизирани технически средства и системи) за контрол на скоростта ARH CAM S1, се създадоха предпоставки за обжалване на издадените въз основа на тях електронни фишове. Това обясни юристът Атанас Константинов от Института за пътна безопасност, цитиран от "Труд".

прочети още

Всеки шофьор трябва да знае това! Ето го новия ценоразпис на глобите от КАТ

прочети още

1. Фарове против мъгла (предни). 2. Неизправност на кормилната уредба. 3. Светлини против мъгла (задни).

прочети още

Името Volvo отдавна се е превърнало в нарицателно за автомобилна безопасност и този инцидент от Норвегия демонстрира нагледно защо. Невнимателен шофьор на комби с повишена проходимост XC70 навлиза по неясни причини в насрещното движение и се удря челно в огромна Scania R Series. Сблъсъкът с 40-тонния камион отхвърля назад "волвото", разрушавайки напълно предницата му. Водачът обаче не просто оцелява, а и се разминава без никакви наранявания.

прочети още

За всички правоспособни водачи на МПС-та е ясно, че зимата, особено у нас, управлението на колата изисква малко повече умения. Шофьорите трябва да са по-внимателни, защото пътната настилка е хлъзгава. В повечето случаи обаче това е видно. Заледените участъци или заснежените такива се виждат отдалеч и автомобилистите намаляват скоростта и са по-бдителни.  

прочети още

1. БМВ 2. Мерцедес 3. Ауди 4. Фолксваген

прочети още

Стационарна камера за скорост ще бъде монтирана утре на Околовръстното шосе на София в участъка между Казичене и разклона за магистрала „Хемус“ като мярка срещу нарушителите на пътя. Ограничението в тази отсечка е 90 км/час, но само за пет часа вчера са били засечени 102-ма нарушители, минали с превишена скорост. Най-честото превишение е с 30 – 40 км/час над разрешеното.

прочети още

Преди големия сняг, който неминуемо ще ни изненада и тази година, ще се постараем да те запознаем с това какво са зимните гуми, дали имаш нужда от тях и кои са най-добрите.

прочети още

От август тази година плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път.

прочети още

В някои страни глобите са жестоки, могат дори да ви вземат колата. Лятото е сезонът на отпуските и много хора тръгват да пътешестват из Европа. Напълно логично – хубави пътища, развита инфраструктура и много места, които си заслужава да бъдат посенети. Пътувайки в страните от ЕС обаче не бива да се забравя, че правилата за движение трябва да се спазват, а глобите за нарушенията им са доста сериозни.

прочети още

В последно време повечето от водачите на моторни превозни средства осъзнават важността на автомобилните гуми. Важно е да се знае, че гумите са единствените от целия автомобил, които контактуват с пътя и качествата им са от изключителна важност. Особено през зимата. Не са малко и онези от нас, които пренебрегват важността и правилния избор на гуми. Сега ще ви покажем как се държи един автомобил на сняг, който е "обут" с нови, но различни типове гуми.

прочети още
Ето го новото BMW M5!
21 август 2017

В Интернет „изтекоха“ снимки на модела малко преди официалната премиера

прочети още

Американски водещ на прогнозата за времето се сдоби със световна слава, след като демонстрира елементарен, но ефективен способ за почистване на замръзнали автомобилни стъкла без стъргане и чакане на двигателя да загрее.

прочети още

Цената на возилото от 2,4 млн. евро е преди всички данъци и такси, а това ще рече, че тя ще надхвърли с доста сумата от 5 млн. лева

прочети още

Жертвата е на видима възраст около 40 години

прочети още

Кражбите отдавна са станали незаменима част от ежедневието ни. За да не се превърнат в поредната жертва на грабителите, хората се стараят по всякакъв начин да обезпечат сигурността на своя дом. Някои избират аларми, други се спират на здрави врати със сложни ключалки.

прочети още

Нова измама на пътя грози добросъвестни и отзивчиви участници в движението, бие тревога хасковлийката Мария К. в писмо до “Хасково.нет”. Момиче от ромски произход се е пробвало да инсценира пътен инцидент като се престори на блъснато от кола, но номерът му не минал, става ясно от описанието на случката.

прочети още

Самата плеймейтка до последно пускаше снимки в социалните мрежи, с които опровергаваше медиите, че очаква дете

прочети още

..Жената трябва да върви до мъжа. И да го подкрепя. И да не дава лоша дума да се каже за него! До мъжа да върви! Не до роднини. Не до приятелки. Жената - с мъжа...

прочети още

Купухте ли си винетки?

прочети още

Spark е услуга, която ни позволява да открием и наемем свободен електрически автомобил, вече и в София. Можем да наемем автомобила както за няколко минути, така и за няколко дни, а след като вече не се нуждаем от него, можем да го паркираме в сините или зелените зони на столицата или в определените за целта места извън центъра на София.

прочети още

С нарочен мейл до медиите от МВР дадоха някои разяснение, свързани с плащанията на глобите към КАТ. Първата новина е, че вече официално проверка и плащания за глоби, наложени от Пътна полиция, може да се извършват онлайн на сайта на МВР. Проверката може да става по ЕГН и номер на шофьорската книжка.

прочети още

Много е неприятно да се окажеш в ситуация, в която просто трябва да си отвориш бутилка вино, а няма с какво!

прочети още

Емоциите са това, което водят повечето клиенти при избора им на нов автомобил. Тук ви показваме именно това – емоции, един кратък миг, в който да помечтаем.

прочети още

Изпреварването е една от най-опасните маневри, която извършваме в ежедневното шофиране. Предлагаме ви няколко основни правила, които трябва да знаете, за да осигурите своята безопасност и тази на останалите участници в движението.

прочети още

По-голямата част от шофьорите в Европа са наясно, че въпреки по-високата си цена, новите гуми имат предимство по отношение най-вече на безопасността, която осигуряват. Има ли значение обаче дали ще си купим от т.нар. премиум марки или пък ще заложим на евтините китайски гуми? Въпросът е много дискусионен, а сега ви предлагаме една от гледните точки. Става дума за проучване, направено от Nokian Tyres, което показва, че 70% от шофьорите в България смятат премиум гумите за по-безопасни, като на същото мнение са техните колеги от Румъния – 87%, Италия – 61%, 59% за Франция и Германия, 58% в Полша и 54% в Чешката република.  

прочети още

Компанията Mercedes-Benz патентова външни обезопасителни възглавници, които са призвани да защитят пешеходците в случай на авария. Устройствата ще бъдат инсталирани в предната част на автомобила.

прочети още

Полет със самолет от гледна точка на екипажа и от гледна точка на пътниците са две напълно различни неща. Докато първите знаят всичките му тайни, вторите дори не подозират за съществуването им. Френският сайт Sympa-Sympa.com публикува десет съвета от стюардеси, за да пътувате максимално комфортно в самолета.

прочети още

Скоростта ​​опиянява много хора. Много безразсъдно смели мъже и жени рискуват живота си, опитвайки се да поставят нови рекорди за скорост и да надхвърлят възможностите на човешкото.  

прочети още

Чудили ли сте се как да се филтрира вода, как да се предпазите от комари или как да си направите соларна микровълнова? Тези съвети може да ви спасят живота ви един ден.

прочети още

Българчето ще е с уникални данни в личните си документи - като родно място ще бъде посочено 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина

прочети още

Стюардите в самолетите може да изглеждат весели и безгрижни, но не бива да се заблуждавате по тяхната усмивка. Те през цялото време зорко следят за безопасността на полета и са изключително наясно какво да правят в извънредни ситуации, разказва Дарик нюз. Чудили ли сте се кое е първото нещо, което забелязват стюардите у вас, когато се качвате на борда. Няколко професионалисти дават отговор пред Huffington Post:

прочети още

Статистиката, която ще прочетете след малко, се отнася за САЩ. Но сами ще се убедите – шокиращите изводи в нея са общовалидни.

прочети още

Lucid Motors поставя своя прототип с 1000 к.с. на лимита. Тестови екземпляр на луксозния електромобил достига 378 км/ч

прочети още

Поставяният на BMW 750d и M550d дизел с 4 турбокомпресора и 400 к.с. е сред най-модерните агрегати, работещи на принципа на самовъзпламеняването. Благодарение на специален модул тунинг компанията DTE прави най-мощния сериен дизел за лек автомобил още по-мощен – така BMW 750d и 550d развиват 447 к.с. и 883 Нм

прочети още

Mercedes-AMG Project One ще се появи на пазара през 2019 г. с мощност 1035 к.с. и ще струва над 2 млн. евро

прочети още

Лятото дойде и едно от предимствата му е, че можем да караме кабриолети. Представяме ви най-интересните модели, които предстои да се появят на пазара до 2021г.

прочети още

Mercedes-AMG пуска на пазара AMG GT C Roadster като индиректен наследник на SLS Roadster. AUTO BILD тества открития GT!

прочети още

Щом чуете Bentley, със сигурност в съзнанието на мнозина от вас асоциацията би била за „лимитирани серии“. Някои от тях са като Bentayga Falconry от Mulliner, фина препратка към спорта на царете. Други, като например новия Bentley Continental 24, са насочени към по-малко консервативните клиенти. Continental 24, съзададен в чест на завръщането на британския автомобилен производител в 24-часовия маратон на Нюрбургринг, е голям, ярък и не толкова „едрогабаритен“ модел на Bentley. Както казват, разни хора, различни идеали.

прочети още

В Лондон става катастрофа между Mercedes G500 и Toyota Prius. Няма да повярвате кой е изтеглил „късата клечка“ след ПТП-то... https://www.youtube.com/watch?time_continue=166&v=5RQSJuof7h4

прочети още

Специализираният сайт Autotijd публикува официални изображения на новото BMW 8-ма Серия. Автомобилът е прототип, но серийната версия надали ще се различава особено от него, предава Факти.

прочети още

Mercedes-AMG Project One ще се появи на пазара през 2019 г. с мощност 1035 к.с. и ще струва над 2 млн. евро

прочети още

На специална церемония в навечерието на автосалона в Шанхай Mercedes-Benz представи обновената S-Класа. Немците са подложили флагманския си модел на козметични процедури, снабдили са го със система за автономно управление и нови двигатели.

прочети още